Århundradets Lundby IF ledare har avlidit

Publicerad 2020-05-05 20:40
Måndagen den 4 maj fick vi beskedet att Gunnar Larsson avlidit i sviterna av covid 19. Gunnar Larsson inledde sin karriär som spelare i vår klubb. Han tog tidigt på sig rollen som kassör i styrelsen och sedermera blev han också ordförande.

Gunnar var den stora initiativtagare till Lundby IFs ungdomssektion. Därefter blev det 20 år som ordförande under IFK Göteborgs och svenska fotbolls största framgångsperiod för klubblag. Detta följdes sedan upp som ordförande på Riksidrottsförbundet vilket innebar högsta chefen för all svensk idrott.

Styrelseuppdragen var många och Svenska Gymnastikförbundet, Svenska Fotbollsförbundet och Svensk Elitfotboll är andra organisationer som fått ta del av Gunnars stora ledarkunskap. Gunnar Larsson är utan tvekan en av Sveriges största idrottsledare genom tiderna, hans ledargärning ger honom absolut bragdmedajlstämpel.

I Lundby IF har vi alltid varit stolta över vad Gunnar har gjort, han glömde aldrig sin moderförening vilket gjorde honom omåttligt populär i Lundby IF.

Vi som var på 100 års jubileumsfesten glömmer inte hans avslutningstal, det höll som allt Gunnar gjorde mästarklass. Gunnar hade ju mer att ge så det kändes extra sorgesamt när beskedet om hans bortgång nådde oss, våra tankar går till dig Gunnar och din familj och vi är evigt tacksamma för vad du betytt för Lundby IF.

Århundradets Lundby IF ledare är också en av Sveriges största idrottsledare, vila i frid Gunnar och än en gång stort tack.

Md gunnar larsson
Gunnar Larsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub